Fietsmaatjes promotie - foto door Wim Schellekens

Fietsen op de duofiets

Fietsmaatjes Aalst-Waalre is bedoeld voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Bijvoorbeeld mensen met een beperking in bewegen, horen, zien, balans/evenwicht en cognitie (bv. dementie). Ook mensen die kampen met eenzaamheid, zijn bij ons van harte welkom. Zij zijn onze gasten. Na een intakegesprek koppelen we een nieuwe gast aan een vrijwilliger die bij hen past. Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en houden van beweging en het leggen van persoonlijke contacten. Wij doen ons best om een goede match tussen vrijwilliger en gast te maken. Samen maken de gast en vrijwilliger fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt. De gast kan meetrappen als hij of zij dat wil en daartoe in staat is. De duofiets is heel wendbaar en stabiel: veiligheid voorop. Kortom: samen lekker fietsen en genieten!

Doelstelling

Onze doelstelling is om mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen, fietstochten van 1 tot 3 uur aan te bieden. Met deze regelmatige fietstochten wordt het (mogelijke) isolement van onze gasten doorbroken, komen de gasten op een gezellige manier letterlijk in beweging en ontstaan er unieke contacten tussen gasten en vrijwilligers. Al fietsend genieten van de natuur, de frisse buitenlucht, het doen van een boodschap of gewoon een blokje om, met Fietsmaatjes Aalst-Waalre kan het allemaal.

Fietsmaatjes promotie - foto door Fietsmaatjes Teylingen

Wat maakt Fietsmaatjes Aalst-Waalre bijzonder?

Het lachende gezicht op een fietswiel in Fietsmaatjes’ logo drukt de kern uit waar het bij Fietsmaatjes Aalst-Waalre om gaat: bewegen met een glimlach. Bij ons is de deelnemer te gast. Dat betekent ook respect en zorg voor de gast voorop staan.

De vrijwilliger wordt vanuit Fietsmaatjes Aalst-Waalre persoonlijk ondersteund. Dat betekent onder andere dat wij zorgen dat de duofiets goed op orde is, het rooster flexibel is, en er voor calamiteiten iemand gebeld kan worden. Zowel met de gast als vrijwilliger wordt regelmatig contact onderhouden.

Daarnaast is Fietsmaatjes Aalst-Waalre lid van het Landelijke Platform Fietsmaatjes.NL; kwaliteit van de organisatie staat voorop.