Fietsmaatjes in 2 minuten

Onderstaand filmpje is gemaakt door het Oranje Fonds. Het laat in de kern zien waar het om gaat bij Fietsmaatjes en waarom wij zo enthousiast zijn over Fietsmaatjes! Het filmpje draait om het verhaal van Olaf en Eli. Daarnaast vertelt Jan Burgmeijer, namens beide oprichters, waarom zij Fietsmaatjes gestart zijn.

GZ-psycholoog Edith de Jong, werkzaam bij Marente, over Fietsmaatjes:

Voor jonge mensen met dementie is bewegen van cruciaal belang. Door te bewegen wordt ontspanning ervaren en blijven oude gewoonten en hobby’s zo lang mogelijk in tact. Dit heeft een positieve invloed op de stemming en het gedrag van jonge mensen met dementie. Op afdeling Ter Leede zijn we daarom enorm blij met de inzet van en goede samenwerking met Fietsmaatjes. Bewoners van Ter Leede fietsen regelmatig met Fietsmaatjes. Het fietsen in de buitenlucht draagt behalve aan een belangrijke invulling van de dag, ook bij aan een waardevol sociaal contact voor zowel de bewoner als het maatje. Ik durf met zekerheid te stellen dat Fietsmaatjes bijdraagt aan het verhogen van lichamelijk en geestelijk welbevinden bij jonge mensen met dementie.

Fietsen na een herseninfarct

Nel haar drukke leven veranderde van de ene op de andere dag door een herseninfarct. Met haar twee Fietsmaatjes revalideert ze en trekt ze er lekker op uit.