Mijn naam is Elly. Al meer dan 1,5 jaar ben ik vrijwilliger bij Fietsmaatjes.

Dat is begonnen doordat mijn vader hiervoor werd uitgenodigd. Hij, en ook mijn moeder, waren als gast al een paar keer mee geweest op de fiets. Zij waren hier heel enthousiast over!! Dus toen ik de oproep voor vrijwilligers zag hangen bij de fiets, heb ik me direct opgegeven. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!!

Wat is het genieten!! Ik ben sowieso gek op fietsen, maar als je dan iemand naast je hebt zitten die daar NOG meer van geniet….. dan kan je dag niet meer stuk. Als je net als ik ‘gewoon’ naar buiten kunt stappen en je fiets of auto kan pakken of zelfs lopend ergens naar toe kan gaan! Zonder nadenken, zonder dat iemand met je mee hoeft of op moet halen. Dan word je wel een beetje klein of nederig of gewoon heel blij dat je dat kunt. Als je merkt dat het niet zo gewoon is als je ouder wordt. Omdat je lijf het niet meer kan, of dat je het niet meer durft, bang om te vallen of in de sloot te rijden als er allemaal tegenliggers aan komen. Of gewoon omdat je nooit hebt leren fietsen….

Daarom is het voor mij echt een feestje, iedere donderdagochtend als ik mag fietsen. De gasten de plekjes laten zien waar ze al lang niet meer geweest zijn, of die nieuw zijn, in de omgeving. Vooral de plekjes waar je met de auto niet kunt komen, die zijn het leukste. Dan ga je weer met andere ogen kijken naar de dingen waar je op andere dagen gewoon aan voorbij fietst. Je gaat weer zien in wat voor prachtig dorp wij wonen. En ik luister naar de verhalen van vroeger, en ik leer over mensen en plekken en bloemen. Ik krijg er zoveel meer voor terug dan die paar uurtjes die ik er voor geef!! Ik hoop dit nog heel lang te doen met nog veel meer fietsen en gasten en HEEL VEEL VRIJWILLIGERS…….